website makerСАУНИ

Да имаш сауна през зимата е като басейн през лятото. Сауните ви дават добра причина да чакате с нетърпение сезона.

Тя е отлично, здравословно място за почивка и възстановяване на тонуса през зимата. Също така сауната е основен елемент в спа пространството. Ние можем да изградим всяка сауна: за вашия дом или хотел.

Доказано е че, топлината от сауната успокоява нервните окончания и мускулите. Освен това тя , облекчава напрежението в тялото и минимизира болките в ставите. Особено полезна е за тези, които страдат от заболявания като артрит, мигрена и главоболие. Сауната може да бъде използвана и като средство за успокояване на тялото, и облекчаване на стреса. Сауната може да ви помогне и ако страдате от безсъние . Топлината от нея спомага за отделянето на ендорфини в тялото, които намаляват ефектите от стреса върху организма, което спомага да се отпуснеш достатъчно, за да спиш по-добре . Сауната загрява тялото, до такава степен, че когато си тръгнеш от нея и то започне да се охлажда, този процес помага да се чувстваш по-спокоен. По тази причина това ти позволява да имаш по-дълбок сън.

По отношение на ползите за кожата, сауната оказва изключително благоприятно въздействие и върху кожата. Спомага за добрата мускулна релаксация и понижаване на кръвното налягане.Сауната използва суха топлина. Отваря порите и повишава лимфната циркулация, което на практика води до омекотяване на кожата. По този начин, кожата придобива розов оттенък , което ще те накара да изглеждаш по-млада, така че не само ще се чувстваш по-добре, но също ще изглеждаш така.

И както парната баня, можем да поберем сауна почти навсякъде. Тя може да стане бижуто на вашият дом , и целият ви организъм да ви е благодарен за нея.

Сауната е не просто лукс, а необходимост в съвременният динамичен и забързан свят.

Разгледайте по-долу как можем да изградим вашата сауна и кратко обяснение за различните видове сауни.

Mobirise

ДИЗАЙН НА САУНИ

Заповядайте в дизайнерското студио на Би Ес Пулс и Спа, за професионален съвет, а защо не дизайн на вашата лична сауна. Какво си представяте, когато чуете сауна? Обикновено не само вида, но и аромата на сауната. Представяте ли си борова гора, брези или прясно отрязано дърво? Дизайнът на сауните не просто съответства на представите ви, но и…

Mobirise

ИЗГРАЖДАНЕ НА САУНА

От цялата ни гама продукти най-лесно и бързо е изграждането на сауната . От момента, в който уточним последните детайли с вас, можем да завършим сауната ви за седмица или две. Вие имате възможност да изберете готова панелна сауна, бързо и лесно сглобяема. Също така може да изберете сауна, която да бъде монтирана в свободно ваше помещение.…

Mobirise

ВИДОВЕ САУНА

Въпреки огромния избор от различни видове сауна, основните видове са три и се определят от вида отопление. Продължително отопление Това е видът сауна, който всички си представяме, когато чуем сауна. В този вид сауна за да се постигне желаната температура от между 70 и 100 градуса, обикновено отоплението е с електрическа печка, но може и с печка на дърва…

Mobirise

РЕМОНТ НА САУНА

Нуждаете се от ремонт на вашата сауна? Ние можем да я реновираме и преобразим . От малки поправки до цялостни ремонти, можем да поправим развалени сауни, които не работят и да им върнем предишния блясък. Сауната е най-достъпното спа съоръжение. Ако вече сте имали сауна, но тя се нуждае от ремонт, обърнете се към нас. Имаме всякакви…

Mobirise

Дизайн на сауни

Заповядайте в дизайнерското студио на Би Ес Пулс и Спа, за професионален съвет, а защо не дизайн на вашата лична сауна.

Какво си представяте, когато чуете сауна? Обикновено не само вида, но и аромата на сауната. Представяте ли си борова гора, брези или прясно отрязано дърво?

Дизайнът на сауните не просто съответства на представите ви, но и се вписва в дома ви. Също така избираме дървото с любимия ви аромат, за да създадем усещането, което си представяте.

В този смисъл дизайнът на сауната е като избор на идеалния нов парфюм за зимата.

Независимо дали искате изградена за вас или готова панелна сауна, ви каним в студиото ни, за да си изберете дървото с правилния аромат.

Ако сте твърде заети, ние бихме могли да дойдем на място, за оглед на помещението , в което ще бъде изградена самата сауна. По този начин бихме могли , да си позволим съвет относно материалът за изработка на сауната , подхождащ най – добре на вашият интериор и вкус . Така вие спестявате време, а същевременно получавате професионален и компетентен съвет, относно изграждането на вашата сауна. Избираме оптимален вариант на място, в зависимост от размерите с които разполагате за самата сауна .

Искаме да сме сигурни, че сауната ще ви донесе аромата и усещането, което си представяте. За да се уверим в това, обикновено използваме различни видове дърво в сауната, защото например не всяко дърво с хубав аромат е подходящо и за сядане. Някои видове дърво изпускат смола, която носи прекрасен аромат, но не искате да седнете на нея или да ви покапе от тавана.

Освен избора на подходящо дърво, ще разгледаме и други аспекти. Например, как искате да използвате сауната? Дали предпочитате затворена сауна или прозорец към двора или дори стъклена стена? Как предпочитате въздуха, сух или с повече пара?

Последно ще разгледаме вариантите за осветление, за да сме сигурни, че то ще ви донесе очакваното настроение, когато я ползвате. Искате ли своя собствена сауна? Свържете се с нас и заповядайте да видите нашата.

Mobirise

Изграждане на сауна

От цялата ни гама продукти най-лесно и бързо е изграждането на сауната . От момента, в който уточним последните детайли с вас, можем да завършим сауната ви за седмица или две.

Вие имате възможност да изберете готова панелна сауна, бързо и лесно сглобяема. Също така може да изберете сауна, която да бъде монтирана в свободно ваше помещение.

Както с парните бани, ние можем да използваме всяко свободно пространство, баня, килер, таван или дори килер под стълбите като в Хари Потър и можем да го превърнем в малко място, където да се поглезите зимно време, да се отпуснете и възстановите .

Тък като сауната използва сух въздух , винаги се започва с добрата изолация на стените, за да задържим топлината вътре в нея . След това преминаваме към вентилацията и електро захранването. Чак след това се захващаме с изграждането на самата сауна , освен ако не изберете готова панелна сауна. Използва се дървен материал с ниско съдържание на смола. Той е издръжлив и плътен. Най – често използваните дървени материали са северен смърч, бял бор, червен кедър , хемлок и финландски северен смърч. Всеки един е достатъчно добър и има своите преимущества , характеристики и особености. За изработката на пейки се използва Абачи : лек дървесен материал , който не се нагрява , не попива миризми и лесно се поддържа. Накрая завършваме с аксесоари, термометър, хигрометър и таймер. Те са финалният щрих на завършената сауна и аксесоари, без които тя не може.

За печка: освен стандартната електрическа печка с камъни, можем да ви предложим печка на дърва или въглища. Този вид по-традиционни печки, могат да са интересни за сауна във вили, които често се отопляват на дърва през зимата. Ако искате традиционна руска баня или финландска външна сауна, тогава ще ви препоръчаме такава печка. Печките на дърва се отличават с това , че нагряват камъни с голям коефициент на задържане на топлината, които затоплят помещението.

Освен разбира се, ако не предпочитате удобството на пускане на печката само с едно копче.

Във всички случаи вие ще получите професионален съвет от нашите консултанти, кое е най – подходящо за вашата сауна.

Mobirise

Видове сауна

Въпреки огромния избор от различни видове сауна, основните видове са три и се определят от вида отопление.

Продължително отопление

Това е видът сауна, който всички си представяме, когато чуем сауна. В този вид сауна за да се постигне желаната температура от между 70 и 100 градуса, обикновено отоплението е с електрическа печка, но може и с печка на дърва или въглища.

Печката продължава да работи докато сте вътре. Повечето финландски сауни използват такова отопление. Дори повечето печки идват от Финландия.

Предварително загряти

В предварително загрятите сауни загряването става преди използването и обикновено започва няколко часа предварително. Сауните са оборудвани с голяма маса, която задържа топлина, обикновено няколко стотин килограма от камъни около печката, която е на дърва или въглища. Те се нагряват няколко часа преди сауната да се използва. След това огънят се гаси и сауната остава гореща заради топлината, която е съхранена в камъните. Руската баня и финландската сауна често използват тази технология.

Инфрачервени сауни

Инфрачервените сауни използват съвсем различна технология. Инфрачервената сауна не загрява помещението, а вместо това предава топлината директно върху вашата кожа. В този вид сауна инфрачервени лампи се вграждат в стените на пейките и тавана на сауната. Инфрачервените лъчи са невидими и се превръщат в топлина, щом се докоснат до вашата кожа. Основната разлика е, че тези сауни не изискват предварително загряване, и изобщо не са толкова горещи, изискват по- малко изолация, което означава че те дават повече свобода за дизайн, като например стъклена стена.

На база тези разлики има три основни вида сауна:

Финландска сауна

Финландската сауна използва или продължително отопление, или съхранено. Може печката или акумулиращото тяло да се полива с вода, за да се увеличи влажността, но тази сауна се използва предимно суха.

Димна или Саву сауна

Димната сауна е специален вид, който използва метода на акумулирана топлина. Вместо извеждане на дима с комин, топлината и димът остават затворени в сауната. Преди използване сауната се проветрява. След време сауната потъмнява от затворения дим и й придава особен аромат и усещане. За да се избегне натрупване на сажди по пейките, обикновено за този вид сауна правим пейките подвижни, за да можете да ги извадите при затоплянето.

Руска баня

Типичната руска или източноевропейска баня е нещо средно между сауната и парната баня. Тя изглежда като сауна, защото е направена от дърво, но принципът й е подобен на парната баня. Тя използва постоянен източник на вода, за да поддържа нивото на влажност високо и парата по-плътна. Тя е интересна алтернатива, ако нямате място за сауна и парна баня.

Mobirise

Ремонт на сауна

Нуждаете се от ремонт на вашата сауна? Ние можем да я реновираме и преобразим . От малки поправки до цялостни ремонти, можем да поправим развалени сауни, които не работят и да им върнем предишния блясък. Сауната е най-достъпното спа съоръжение. Ако вече сте имали сауна, но тя се нуждае от ремонт, обърнете се към нас.

Имаме всякакви резервни части в наличност. Така че когато печката ви се развали, можем да я подменим навреме за следващата планувана вечер в сауната. Бихме могли да подменим, само увреденият елемент или да направим пълна профилактика на вашият уред, за удължаване на неговият живот.

Разполагаме и с резервни аксесоари за сауна- възглавнички за сауна , термометри, хигрометри, пясъчни часовници , черпаци, ведра и камъни за печки. Разгледайте нашият каталог и там ще откриете всичко необходимо за вашата сауна.

И както при парните бани, можем да добавим ново осветление или озвучаване. По този начин би могла да се промени цялостната атмосфера вътре в сауната. Светлината би могла да бъде мека и приглушена .

Ако искате цялостно реновиране, можем да изчистим с пясък съществуващите панели, това е много полезно за димната сауна и пейки или да ги подменим изцяло.

Ние обръщаме внимание на всеки детайл в ремонта, за да може вашата сауна да изглежда перфектно във всеки един момент.

Свържете се с нас и ще започнем работа.

КОНТАКТИ 

ул. Абдовица 29A
София 1528  


 

Email: mail@bspools.com               Тел: 0893 456 893