IMG_0693От цялата ни гама продукти най-лесно и бързо е изграждането на сауната . От момента, в който уточним последните детайли с вас, можем да завършим сауната ви за седмица или две.

There is no album selected or the album was deleted.

Вие имате възможност да изберете готова панелна сауна, бързо и лесно сглобяема. Също така може да изберете сауна, която да бъде монтирана в свободно ваше помещение.

Както с парните бани, ние можем да използваме всяко свободно пространство, баня, килер, таван или дори килер под стълбите като в Хари Потър и можем да го превърнем в малко място, където да се поглезите зимно време, да се отпуснете и възстановите .

Тък като сауната използва сух въздух , винаги се започва с добрата изолация на стените, за да задържим топлината вътре в нея . След това преминаваме към вентилацията и електро захранването. Чак след това се захващаме с изграждането на самата сауна , освен ако не изберете готова панелна сауна. Използва се дървен материал с ниско съдържание на смола. Той е издръжлив и плътен. Най – често използваните дървени материали са северен смърч, бял бор, червен кедър , хемлок и финландски северен смърч. Всеки един е достатъчно добър и има своите преимущества , характеристики и особености. За изработката на пейки се използва Абачи : лек дървесен материал , който не се нагрява , не попива миризми и лесно се поддържа. Накрая завършваме с аксесоари, термометър, хигрометър и таймер. Те са финалният щрих на завършената сауна и аксесоари, без които тя не може.

За печка: освен стандартната електрическа печка с камъни, можем да ви предложим печка на дърва или въглища. Този вид по-традиционни печки, могат да са интересни за сауна във вили, които често се отопляват на дърва през зимата. Ако искате традиционна руска баня или финландска външна сауна, тогава ще ви препоръчаме такава печка. Печките на дърва се отличават с това , че нагряват камъни с голям коефициент на задържане на топлината, които затоплят помещението.

Освен разбира се, ако не предпочитате удобството на пускане на печката само с едно копче.

Във всички случаи вие ще получите професионален съвет от нашите консултанти, кое е най – подходящо за вашата сауна.