Да имаш сауна през зимата е като басейн през лятото. Сауните ви дават добра причина да чакате с нетърпение сезона.

Тя е отлично, здравословно място за почивка и възстановяване на тонуса през зимата. Също така сауната е основен елемент в спа пространството. Ние можем да изградим всяка сауна: за вашия дом или хотел.

Доказано е че, топлината от сауната успокоява нервните окончания и мускулите. Освен това тя , облекчава напрежението в тялото и минимизира болките в ставите. Особено полезна е за тези, които страдат от заболявания като артрит, мигрена и главоболие. Сауната може да бъде използвана и като средство за успокояване на тялото, и облекчаване на стреса.  Сауната може да ви помогне и ако страдате  от безсъние . Топлината от нея спомага за отделянето на ендорфини в тялото, които намаляват ефектите от стреса върху организма, което спомага да се отпуснеш достатъчно, за да спиш по-добре . Сауната загрява тялото, до такава степен,  че когато си тръгнеш от нея и то започне да се охлажда, този процес помага да се чувстваш по-спокоен. По тази причина това ти позволява да имаш по-дълбок сън.

По отношение на ползите за кожата, сауната оказва изключително благоприятно въздействие и върху кожата. Спомага за добрата  мускулна релаксация и понижаване на кръвното налягане.Сауната използва суха топлина. Отваря порите и повишава лимфната циркулация, което на практика води до омекотяване на кожата. По този начин, кожата придобива  розов оттенък , което ще те накара да изглеждаш по-млада, така че не само ще се чувстваш по-добре, но също ще изглеждаш така.

И както парната баня, можем да поберем сауна почти навсякъде. Тя може да стане бижуто на вашият дом , и целият ви организъм да ви е благодарен за нея.

Сауната е не просто лукс, а необходимост в съвременният динамичен и забързан свят.

Разгледайте по-долу как можем да изградим вашата сауна и кратко обяснение за различните видове сауни.