Точно както с басейните, всичко започва с вашите идеи, желания и нужди, ние ще създадем неповторим дизайн на парната ви баня. Заедно ще разгледаме идеи и концепции за дизайна и ще вземем предвид важни въпроси като: от колко човека ще се ползва парната баня едновременно? Искате ли да седите или също така да лежите в парната баня? Искате ли да интегрирате осветителен ефект, музика или ароматна система в парната баня? Искате ли душът да бъде в парната баня или в помещението, което води до нея? Какъв цветови нюанс предпочитате?

Ще обсъдим всички тези и много други въпроси. Ще разгледаме красиви дизайни на парни бани, които сме построили през годините, както и красиви концепции от други места по света. При дизайн на парни бани изборът на плочки, ергономията на седалките, пейките и шезлонгите са важни, защото вие не само ще ги гледате, но и ще седите в тях. Затова ще прекараме достатъчно време с вас, за да разгледаме мостри и да изберем правилните материали за вас.

Също така ще посетим къщата или хотела ви, за да можем да интегрираме парната баня според свободното пространство и помещението.

Има някой основни изисквания към помещението , в което ще бъде изградена парната баня, на които трябва да се обърне особено внимание : трябва да има подови сифони , трябва да има изградена добра вентилация, отделна от останалите помещения и отделно сервизно помещение, намиращо се в непосредствена близост до парната баня, в което ще бъде поставен и самият парогенератор.

Като цяло парната баня би могла да се сравни с влажен вариант на сауната. Тя е чудесен начин за пречистване на тялото от вредни вещества чрез струя нагрята пара под налягане. Също така има противовъзпалително, болкоуспокояващо и хидратиращо действие върху целият организъм на човек.

Най – общо казано дизайнът на парната баня трябва да съответства на вашата представа за уют и спокойствие. За това най -много би допринесло цветовото оформление при избора на облицовъчни плочки.