Зазимяването на басейни е лесно, но за да се осигури дълголетие е необходимо да се подготви качествено. Вижте какво препоръчваме и предлагаме за правилно зазимяване на басейни.

Зимата влияе негативно на басейна ви по два начина. При замръзването водата се разширява и помпите и филтрацията не се използват през зимата, затова поддържането на правилно pH и химизация изискват различни продукти за третиране и  малко предварително планиране.

Ние можем да ви помогнем и снабдим с всички необходими продукти за успешно зазимяване на басейни или да ги включим в нашия пакет за поддръжка два пъти в годината или регулярната седмична поддръжка.

Процесът на зазимяване на басейни има няколко стъпки. Първо водата се третира с по-силни химикали, които осигуряват водоустойчивостта на басейна през следващите месеци, заедно с бавно разграждащи химикали, които се добавят към останалата вода в коритото.

Следващата стъпка при зазимяването на басейни е частичното източване. Пълното източване на басейна, противно на очакванията, се отразява зле на басейна ви. Освен опасността от голяма дълбока дупка по средата на двора ви, това също така не е добре за басейна. Задържайки басейна си частично пълен, вие предпазвате покритието, плочките и водоустойчивостта от резки температурни промени. Също така останалата вода спомага за поддържането на правилното количество pH и химичен баланс през зимата.

Като трета стъпка добавяме флотадори. Когато повърхността на водата замръзне през зимата, тя се разширява. Флотадорите са кухи и меки, те са частично потопени във водата, за да поемат разширяването на леда. Без тях ледът ще окаже огромен натиск върху коритото. В най-добрия случай ще изгубите няколко плочки, а в най-лошия коритото може да се пропука. Затова тази мярка е изключително важна, за да може басейнът ви да се запази в добро състояние през зимния сезон.

Накрая след частичното източване, правилната химизация и поставянето на флотадори, ще източим тръбите и филтрите от вода, за да предотвратим замръзване и нарушаване на структурата.

След като се погрижим за зазимяването, всичко което трябва да направите е да чакате следващия сезон, когато ще можете отново да се радвате на басейна си.

А за тези студени зимни месеци можем да предложим някоя от нашите сауни и парни бани, които ще направят чакането на следващия сезон приятно.

Освен това разгледайте нашата промоция за безплатно зазимяване и пакетните ни услуги (цените са в лева с включено ДДС):

winter promotion price table BG